WAN FAT JINYI CINEMAS

WAN FAT JINYI CINEMAS

Lieu
China | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Cinémas
Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography

WAN FAT JINYI CINEMAS

One Plus Partnership Limited en tant que Architectes d'intérieur.

‘Stage’ is the design concept of this cinema. Since the old days, the stage has served as a space for actors or performers and a focal point (the screen in cinema theaters) for the audience. Designers extracted, especially the stage lighting as the main element for this project design.

photo_credit Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography
Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography

Spotlights are probably the first thing people would associate with stage lighting. Designers used spotlight as a single unit to create unique lighting fixtures on the lobby ceiling. These ‘spotlights’ are assembled in two layers, pointing outwards at opposite directions. They created rectangular shapes in various sizes. When guests arrived, they would immediately notice these rectangular blocks, which are hanging randomly in different angles ‘floating’ above their heads. Once they look closer, they can easily relate this design with the ‘stage’ concept.

photo_credit Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography
Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography

In order to increase the lighting effect throughout the interior, designers used bronze to create more reflective surfaces. The ‘spotlights’ shine on the walls of the interiors, creating interesting lights and shadows effects, which may vary depending on the angles of the guests’ perspectives. The colour schemes of this project, e.g. yellow and orange are also closely related to the ‘lighting’ elements. These are the colours people associate with when they first thought about lightings. 

photo_credit Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography
Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography

Once guests arrive in the hallway, the ‘spotlights’ appear again, but in a different form - instead of grouping together in layers, they are now decorating the space as single units, each pointing at different angles, e.g. floors, seatings, walls. It creates interesting lights and shadows visual impact throughout the interior. 

photo_credit Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography
Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography

The ‘lighting dots’ are also derived from the spotlights elements. They arranged themselves in groups and decorated the walls randomly along the hallway. Some of them also formed signates like house numbers and directions, guiding the guests to the correct locations.

photo_credit Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography
Jonathan Leijonhufvud Architectural Photography

Most of all, this is not only a place catered for screening movies. There is actually a stage created at an auditorium for live performances of all kinds. Designers hope that this project can also provide a space for actors or talented performers to carry out live shows which would encourage social interaction among the local communities.

Featured Projects
Latest Products
News