Vitrosens Biotechnology

Vitrosens Biotechnology

Lieu
Dudullu/Ümraniye/İstanbul, Turkey | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Bureaux

Laboratoires
Hacer Bozkurt

Vitrosens Biotechnology

studio hcrbzkrt en tant que Photographes.

The first local building of Vitrosens Biotechnology Center is located at the center of the
industrial and mass production area, which is in Istanbul / Umraniye.
Due to the multifunctional building has an adaptable and expandable character, it was
aimed to build a vibrant and homogenous relation between production and office parts in
the design process of layouts and interior.
The vertical (sectional) layout of the building;
· Ground floor: information desk, waiting area, meeting room, offices, and
logistic operation area.
· 1st floor: production
· 2nd floor: research and development labs
· 3rd floor: executive and open offices, recreation area
· 4th floor: cafeteria
· Basement floor: warehouse and operation.
The design process of the venue has started with focusing on finding the solutions for
spatial limitations. Contrary to the single facade with daylight and low ceiling height, the
priority of design is composing spaces which spacious and natural light dominant. Thus,
the layout plan was supported with glass walls in casting the light through the darkest
points of offices. Despite the minimal and refined design attitude adopted at the general
scope, waiting and kitchenette areas were fictionalized in dynamic, inviting, and
comfortable senses.
The handcrafted display area was designed in a semi-permeable structure. It made
maximum use of the natural light filtered through the corridor connecting the reception
and waiting area, which is the only illuminated facade of the space. The disadvantage of
reverse lighting at the showroom unit has turned into a pleasant space that allows
various light shadow plays during the day with its partial solid and void surfaces.
It has aimed to reflect the corporate identity in interior design; Innovative, contemporary,
hygienic, progressive, spacious, and minimalist phenomena, supporting corporate
identity, have been achieved by using them in precise forms and simple rhythms,
together with the material, colour choices and created light games.
Intense colours were used to increase the perception of depth and spaciousness in the
horizontal perspective (ceiling and some partial walls), and light colours were used
vertically. The reflective and expanding materials such as metal sheets were used to
minimize the narrowness of space.
A continuous linear light that guides the user around the whole space has been set up
on the 3rd-floor entrance axis. The management offices, open offices, and social areas
on this floor are separated from each other with different materials, colours, and light
directions used both on the floor and ceiling.
It is focused on taking advantage of maximum natural light on the 3rd floor, as on the
ground floor. Linear joinery was placed in private offices on the floor's inner facades
without preventing privacy, and light slits were created to allow natural light to reach the
common work area. Thus, bright space is provided for open office users.

Featured Projects
Latest Products
News