Villers Abbey Visitor Center

Villers Abbey Visitor Center

Architecte
Binario Architectes
Lieu
Villers-la-Ville, Belgium | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Centre de Visiteurs
© François Lichtle

Villers Abbey Visitor Center

Binario Architectes en tant que Architectes.

The Villers abbey site is crossed and split by the N275 national road so it loses logic and unity. Architecture, through a common intervention in landscape and scenography fields, tries to reunite the full cistercian composition plan. The project leads to a truly sequence from the parking to the ruins and prepares the visitors. The new path goes by the mill (reception hall, scenographic spaces, models room), reaches the hill across the new footbridge, continues through the garden, crosses the second bridge over the national road and finally goes down into the ruins. The project highlights a common thread by means of sober materials (corten, wood, concrete) set up in various ways.

Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Acoustic Ceiling SolutionKnauf AMF
High Pressure LaminateAbet Laminati
FabricantsAmkel
Sliding DoorDorma
Fiche technique du produit
Acoustic Ceiling Solution
High Pressure Laminate
Fabricants
by Amkel
Sliding Door
by Dorma
Featured Projects
Latest Products
News