Villa Van Straaten

Villa Van Straaten

Architecte
Cino Zucchi Architetti
Lieu
Enschede, Netherlands | View Map
Année du projet
2008
Catégorie
Maisons privées

Single-family house in Museumlaan

Cino Zucchi Architetti en tant que Architectes.

Cino Zucchi Architetti with Visser van Aalderen architecten


The house, ruled by the sophisticated volume constraints of the master plan designed by Architecten CIE, is facing a newly-traced boulevard of “architect’s villas” between two museums. The desires of the large client’s family are satisfied by a simple scheme wrapping around the inner green lawn. While the street side responds with its volumetric articulations and its dark brown brick to the “stately” intentions of the plan, the freely articulated back translucent glass screen façade generates a more informal “domestic landscape” for everyday family life.

Featured Projects
Latest Products
News