VILLA DAR SHIB

The Shar en tant que Architectes.

The project site, it's environment and the landscape were sending us convincing signals​ to protect and provide the best sights and views. The green hill and sloping hillside is where sky and land meet and in that spot "Villa Dar Shib" is built.

Caption
Caption

A hillside villa that had the challenge of not harming the environment and nature by the least amount of foundation excavation and reusing the reduced soil.

Caption
Caption

By defining a shell around the building that not only frames the views from sky to land but also protects the warmness of the house and make it feel safe. The sloped roof is do to the rainy climate.

Caption
Caption

The ground floor plan that has the most connection with the street contains common zones like living room and guest room and the private zones like bedrooms are located on the basement floor.

Caption
Caption
Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News