VEGA Australia Headquarters

VEGA Australia Headquarters

Architecte
Archisoul Architects
Lieu
Caringbah NSW, Australia | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Bureaux

Entrepôts
Mark Skye Photography
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsCaesarstone
Windows and DoorsAlspec
Toilets and sinksCaroma
Cladding PanelsCemintel
FabricantsColorbond
Timber FlooringEmbelton

Fiche technique du produit
Fabricants
Windows and Doors
by Alspec
Toilets and sinks
by Caroma
Cladding Panels
Fabricants
Timber Flooring

Caringbah – VEGA Australian Headquarters

Archisoul Architects en tant que Architectes.

Archisoul are delighted to have completed construction of the new Australia Headquarters of German founded company VEGA (a global manufacturer of level and pressure instrumentation for the process industry).

Located on a prominent 5,400m2 site with three street frontages the design embraces a complex brief to facilitate VEGA’s regional head office as well as conference, exhibition, training and warehouse facilities within 2,100m2 of gross floor area.

The client’s company wide aspiration is to create environments which foster staff creativity, connection and wellbeing. The architecture needed to reflect VEGA’s reputation for quality and precision as well as their sustainable ethos and these were key factors in Archisoul’s appointment for the project.

The resulting design fulfils the programme within three separate buildings, which are highly responsive to each other and the surrounding environment. All building functions are strategically planned to utilise passive design principles through responsive building envelope treatments. Architecture and landscape have been seamlessly integrated with a central courtyard created between the main building and smaller training facility to preserve a row of large Eucalyptus Trees and create a welcoming canopy.

The overall design synthesises the German origins of the company with the Australian context of the site. The concept has been executed through rigorous technical analysis and thorough cost control, in collaboration with our highly-focused team of consultants, ensuring that the design will provide a connection to the Black Forest in Schiltach Germany, whilst conveying the honest and robust nature of the buildings.

Crédits de projet
Ingénieurs
Architectes paysagistes
Featured Projects
Latest Products
News