Tree House

Tree House

Architecte
RA+TR arquitectos
Lieu
Porto Covo, Sines, Portugal | View Map
Année du projet
2015
Catégorie
Rural

Rurals

Logement
José Manuel Rodrigues

Tree House

RA+TR arquitectos en tant que Architectes.

The objective was to build a tree house that affords a view of the sea. A house made of wood. However, it became clear on our visit to the site that the existing trees were not large enough to build the house as desired: with an open plan living and kitchen space, a bathroom and a space for sleeping. The tree house thus became a house positioned next to the treetops.

The view of the sea was an absolute condition. A storm made us aware that the structure had to be solid enough to resist the strong winds coming from the sea. The solidity of a mixed structure – concrete, steel and wood – is the principle that crystallised. The dominant element is the wood.

The structural wood is autoclave-treated pine. The exterior cladding is made of maritime plywood. The wooden floor is made of pine. The interior cladding is birch plywood.

The doors and storage space doors are made of wood fibres. The window frames are made of silver fir; the outside deck of treated pine. The walls are insulated with agglomerated cork. Inside: an emphasis on smell, touch and comfort. Outside: trees so close that one can almost touch them, the wind and the sea in the distance.

 

Material Used:
1. Facade cladding: Viroc & Valchromat, Investwood
2. Windows: Wood, Window Frames, Damásio & Leal Lda
3. Interior furniture: Porcelain, Sanitary Equipment, Sanitana

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsInvestwood
Fiche technique du produit
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News