Transformed attic

Transformed attic

Architecte
Studio Toto
Lieu
Kattestraat, Oppuurs, Belgium | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Logement
Inneke Gebruers

Transformed attic

Studio Toto en tant que Architectes.

The project is located in the commune of Oppuurs. The house is part of a series of four equal houses of the 90's. The house is semi-open. Characteristic of the house is the high roof volume, which today is only used as 'attic space'. 

Today the ground and second floor are used by the residents. The high, generous roof structure creates the opportunity to include the current attic space with the rest of the house. Removing the existing staircase that currently connects the ground and first floor is a first step in this. By providing a smooth, comfortable connection between the ground floor and first floor on the one hand, and the first floor and second floor on the other, the attic is physically and visually included with the rest of the house. 

A complete extra floor is created, which can be divided with different functions: bedrooms, possibly a small bathroom for children, an office, a play corner,... The provision of a light partition wall between the two 'bedrooms' makes it possible to divide the spaces differently in time. For example, one large room can be created, which can also serve as a bedroom, but also can be perfectly be a studio or an office. 

 

Pictures by Inneke Gebruers

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News