The Villa Greencore

The Villa Greencore

Architecte
T.K. Chu Design
Lieu
Taizhou, Zhejiang, China | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Maisons privées
Di Zhu

The Villa Greencore

T.K. Chu Design en tant que Architectes.

Designed by T.K. Chu Design, the four-story villa named Greencore is located among hills, woods, and lakes. With angled cornices and floor-to-ceiling windows, it shows an integration of traditional Chinese garden and modern building, which combines people, nature, and architecture perfectly, and gives off a vague animist aura. As a top-tier real estate project in Taizhou, Zhejiang province, the Villa Greencore pays tribute to the city spirit, namely ‘和合’. The word can be translated in English in various ways: inclusive, harmonious, confluent, etc. According to the architectural characters and urban context, T.K. Chu’s vision of the villa is a place where art encounters space and humanity meets nature.  

photo_credit Di Zhu
Di Zhu
photo_credit Di Zhu
Di Zhu

The result is a habitable artwork themed Spring up, which is embodied in decorations and two specially created sculptures by T.K. Chu. The sculptures, which are called "Spring up: Waltz" and “Spring up: Dance to the wind” respectively, are fitting metaphors for a vibrant and passionate life. The former flanked by a courtyard and the gym is suspended from the ceiling,like water falling straight out of the sky. Whereas the latter rises in the middle of a courtyard, shaped like the wind of God sweeping over the deep. The villa is more than just a building accommodating a living room, dining rooms, bedrooms, bathrooms, study rooms, etc. Thanks to the integration of artworks, it creates and renders an atmosphere where people's minds and spirits can be released and soar.

photo_credit Di Zhu
Di Zhu
photo_credit Di Zhu
Di Zhu

There are two entrances to the villa, the above-ground entrance connecting to the garden and the underground one connecting to the garage. The lobby is located between a pair of walk-in-closet, residents could store their clothes before proceeding to an underground private gallery. A double-height space is divided by a fireplace and a glass screen, offering a high degree of spatial flexibility to meet the needs of celebrating, family meeting, exhibition, recreation and a variety of other functions. A wine cellar, bar, dining room and cigar area allow the residents to entertain more than 20 guests, which is a complement to the living room and dining room on the first floor. Ornamented with smooth curves and circle, the ceilingsremind people of clouds. More significantly, the basement is illuminated by a series of skylights and glass-walls-surrounded courtyards, which connects the residents to the exterior and the passing of time. Above a circular skylight is the koi pond and below is “Spring up: Dance to the wind”, creating a dreamscape where fishes fly in the sky. The space therefore echoes and interacts with dense greens and clear waters. 

photo_credit Di Zhu
Di Zhu
photo_credit Di Zhu
Di Zhu

A mezzanine overlooking the double-height multi-functional space accommodates a nanny room, laundry room, children’s entertainment room and study room. The study room is connected by a glass box to the children’s entertainment room, through which family members can see each other. A smile-shaped window opens in the wall of the children’s entertainment room, borrowing a view of the “Spring up: Dance to the wind”. Furniture from the lineup of “Smile :P” of T.K Home perfects the space, firing the imagination of young and old alike.

photo_credit Di Zhu
Di Zhu
photo_credit Di Zhu
Di Zhu

On the first floor,there are spaces for diverse family activities. A series of scenery-faced sofas and chairs are designed to allow the residents to enjoy beautiful views of swirling clouds, swimming fishes and blossoming flowers. A tea room is located next to a tatami room whose table flushes with the one in the former. Thus, a visual continuity is achieved. Cloud-shaped lamps hang above the tables, merging with the exterior landscape in an artistic way. Opposite the tea room is a living room adjoined by a dining room and the elders' suite. The wall decorations of the dining room take the shape of the Chinese-style tiles, which build a bridge linking tradition to modernity. 

photo_credit Di Zhu
Di Zhu
photo_credit Di Zhu
Di Zhu

A sitting room on the second floor creates an emotional connection to the family members. It is adjacent to the master suite and children’s suite. The headboard for the bed in the master room is decorated with cloud patterns. The intersection of artifacts, artworks, atmosphere, and nature will encourage the residents to lead a poetic life, loosening up in mind and body.

photo_credit Di Zhu
Di Zhu

Team:

Principal architect: T.K. Chu

Design team: Chiung-wen Liu / Huei-chun Chen / Chuen-shiuan Lin / Yu-jie Chang / Shu-han Chang / Shin-yu Tsai / Shu-yun Bai / Ma-ru Chiang / Ming Zhao and Yinan Zhu

Decoration: Robert KUO / Kim Syberet / Tom Dixon / Gardeco / Gilles Caffier / Georg Jensen

Photography: Di Zhu

photo_credit Di Zhu
Di Zhu

Materials Used:

Special stone, wood veneer, stoving varnish, special wallpaper and stainless steel

Furniture and Lamp: T.K HOME, B&B, Reflex and Molteni & C

Caption
Caption
Crédits de projet
Photographes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FurnitureB&B Italia
Up
FurnitureMolteni&C
LightingReflex Lighting
FurnitureT.K HOME
Fiche technique du produit
Furniture
Furniture
Lighting
Furniture
Featured Projects
Latest Products
News