The Tetracube office

The Tetracube office

Architecte
DIG Architects
Lieu
Mumbai, Maharashtra, India | View Map
Année du projet
2015
Catégorie
Bureaux
Sebastian zachariah

The Tetracube Office

DIG Architects en tant que Architectes.

The site enjoyed a unique location in an old heavy industrial estate. Situated on the ground floor the double heighted office space had street presence & front appreciation space. This unique condition was exploited by designing ‘BOX IN BOX’ type of office. The ‘INSIDE BOX’ was separated from the existing ‘OUTER BOX’ by approximately 1.50 MT which creates the movement space. This space becomes the main passage to enter the ‘INSIDE SPACE’ from ‘OUTSIDE SPACE’. This kind of circumambulatory movement slowly & seductively unveils the interior space to the perception of the user. The ‘INSIDE BOX’ around which this movement happens was shaped to create interesting openings at lower levels. The shape also negotiates with existing structural beams at ceiling level. This double height space opens into an interior corridor which connects series of single height cabins & meeting spaces. The corridor terminates into a staircase which leads to mezzanine level & completes the narrative. The projects uses only white & grey as surface colours which separates the two boxes.

Crédits de projet
Architectes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FabricantsFlos
USO
FabricantsVitra.
FabricantsDefurn
Fiche technique du produit
Fabricants
USO by Flos
Fabricants
Fabricants
by Defurn
Featured Projects
Latest Products
News