The Renovation of Yule Mountain Boutique Hotel

The Renovation of Yule Mountain Boutique Hotel

Architecte
Continuation Studio
Lieu
Taihuyuan Town, Linan District, Hangzhou, Zhejiang, China | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Hôtels
© Yi-Long Zhao

Reemergence of landscape - The Renovation of Yule Mountain Boutique Hotel

Continuation Studio en tant que Architectes.

Yule Mountain Boutique Hotel is located by the creek Taihuyuan, surrounded by a provincial highway and mountain slopes. The site is nearly 3 metres higher than the highway, where direct access to the site is available through a set of steps. Several wooden corridors are laid along in-between. The main building on the site was formerly of 4-storey and antique style with 30 rooms. The owner hoped to reduce the amount of rooms and improve the vacation experience for the guests.

 

Inspired by the site itself, to re-choreograph the relations between the creek, highway, courtyards and buildings to generate a narrative spatial sequence was the key factor to set off the design.The dispersed corridors were merged into a 30-metre long interface. Each end of the interface accommodates a reception and a pavilion, effectively separating the noise of the provincial road, and creating a personal space atmosphere. At the same time, the distance between the highway and the lobby were stretched to obtain a richer viewing of the surrounding vista along the way. This hidden entrance strengthen the tranquility and escapism of the inner world.

 

The courtyard in the site of the main building was transformed into a shallow pool as an installation of water reflection, enclosed by walls and a continuous corridor.From the undereave space on the front of the main building, the whole elevation of the main building cannot be seen in the corridor.Only when you look back on the bonfire platform at the end of the corridor, you will see the complete main building facade. The distance separating the water surface make the four-story building more harmonious with the contours of the mountain behind it. The activities and events are held on the terraces which on the other side of the corridor, such as barbecue area and hot spring area are distributed in multiple terraces from below and above. The zoning provides serene experience of living in nature for guests in rooms overlooking the pool, with spatial perspective expanded by the water reflection of the sky.

 

The original 5 rooms on each floor of the main building were re-arranged into three. A balcony extends from each room, of which has the external space for enjoy the nature. Filteringthe scenery through the trellis on the façade of the balcony, limiting the horizon of the landscape, and enhancing the privacy of the room. In addition, we collected and surveyed the timber doors and window frames from the original building, then reapplied them onto the building by the creek, weaving its ‘new skin’ into a collage of history. The building will project out warm and memorable lights at night.

 

Material Used :
1. Wood veneer material: ancient wood
2. Other materials: Local

Featured Projects
Latest Products
News