The New Twin Peaks

The New Twin Peaks

Architecte
Luigi Rosselli Architects
Lieu
Rose Bay, Australia
Année du projet
2016
Catégorie
Maisons privées
© Justin Alexander
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsProof Living
Sofa - ChairPoltrona Frau S.P.A.
GINGER | Swivel chair, MAMY BLUE, Du 55, Grantorino, Albero, Amelie
FabricantsMoooi
Zio Dining Table
FabricantsCheap As Bricks
FabricantsCraft Metals
FournisseursHomelife furnishings

Fiche technique du produit
Fabricants
Sofa - Chair
GINGER | Swivel chair, MAMY BLUE, Du 55, Grantorino, Albero, Amelie by Poltrona Frau S.P.A.
Fabricants
Zio Dining Table by Moooi
Fabricants
Fabricants
Fournisseurs

The New Twin Peaks

Luigi Rosselli Architects en tant que Architectes.

Sydney’s ultimate trees are fine Port Jackson Figs. The pachyderms of the vegetal reign: fruit bearing, with dark glossy leaves and populated by many bird and bat colonies, they form the backdrop to “the new Twin Peaks” house.


Built on the bones of a solid 1970s Rose Bay home with an existing single roof ridge to the front and a substantial addition to the rear under a new second roof ridge; these design elements are the aspects that differentiate this new Twin Peaks from the original, Queen Anne, gabled Twin Peaks http://luigirosselli.com/residential/twin-peaks house.


Designed with a modern language of sharp edges, abstract forms, robust cantilevered canopies and oversized windows, this project is a contemporary version of the double gables, shingles and traditional glazing of the Darling Point project.


The children’s bedrooms are located under the first, larger, zinc clad gable. The second steeper gable contains the cathedral ceiling of the master bedroom. The double height ceiling of the master bedroom is matched by the soaring ceiling height of the entrance lobby and particularly in the giraffe sized spaces of the kitchen and dining rooms. It was an intentional decision to create this vertical architecture so that it corresponds to the pre-existing Pencil Pines that flank the swimming pool in the garden.


The main spine of the home is a central cascading stair, descending from the bedrooms at the top to the mezzanine entry landing, and from the entry flowing down to the middle level containing the study and rumpus room, down to the large living, dining and kitchen spaces. This gentle descent in the main living spaces culminates in four metre tall sliding doors that lead to the deck and pool area, and which slide away into the wall cavity to create an unobstructed flow into the garden.

Featured Projects
Latest Products
News