The Mowhay

The Mowhay

Architecte
JM Matt Architecture
Lieu
Cornwall, United Kingdom | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Maisons privées
George Fielding

The Mowhay

JM Matt Architecture en tant que Architectes.

Designed to take maximum advantage of the changes to UK Permitted Development rules brought in during 2013, this project more than doubled the area of the original building and now provides enough space for two families to holiday together without stepping on each other’s toes.

photo_credit George Fielding
George Fielding
photo_credit George Fielding
George Fielding

The new annexe extends as far as (the maximum permitted) 8m beyond the back of the former cart shed (which is only 7m deep) and the new roof slopes down from (the maximum allowable height of) 4m to create a single folded surface of slates fanning out from the original building.

photo_credit George Fielding
George Fielding
photo_credit George Fielding
George Fielding

While the overall floorspace has more than doubled, the intelligent use of insulation, orientation, and electrical upgrades means that the overall power requirement is now less than for the original, smaller, building.

photo_credit George Fielding
George Fielding
Caption
Caption
Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News