The Loft Ensuite

The Loft Ensuite

Architecte
EFE Creative Lab
Lieu
United States | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Maisons privées
Gabriel Volpi

The Loft Ensuite

EFE Creative Lab en tant que Architectes.

What was the brief?
This was a repeat client, he wanted to create a true ensuite in his unit. So we closed off the entrance the bathroom that was in the hallway and opened up the new access through the old closet, into the bedroom. Another big point was to transform the old, bulky bathtub into a nice and sleek walk in shower.

photo_credit Gabriel Volpi
Gabriel Volpi

By merging the bathroom and old closet, we were able to create a much better layout, a bigger space with a walk in closet. In the bedroom we only did cosmetic work; we ripped out the drywall to expose the concrete behind it and we also added a chandelier here.

photo_credit Gabriel Volpi
Gabriel Volpi

What were the key challenges?
Transforming the bathtub into a shower and moving a cable box that was inside one of the old closet’s wall, in order to create the new layout we wanted.

photo_credit Gabriel Volpi
Gabriel Volpi

What materials did you choose and why?
We kept the materials simple and very raw. We were able to leave the concrete exposed on the flooring when we removed the old bathroom tiles. For the walls, we used traditional subway tiles and painted the walls in a nice, bright color, and we didn't do baseboards in this space.

 

Material Used:
1. Flooring: Existing polished concrete underneath tiles
2. Interior lighting: Wall sconce above vanity from lumens.com as well as chandelier in bedroom.
3. Interior furniture: Locally found 36” vanity and all furniture in bedroom was already there.

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
well as chandelier in bedroomLumens
Fiche technique du produit
well as chandelier in bedroom
by Lumens
Featured Projects
Latest Products
News