The Infinity Centre, PEGS School

The Infinity Centre, PEGS School

Architecte
McBride Charles Ryan
Lieu
Rachelle Road, Keilor East VIC, Australia | View Map
Année du projet
2012
Catégorie
Écoles secondaires
John Gollings

The Infinity Centre,Penleigh and Essendon Grammar (PEGS) Senior School

McBride Charles Ryan en tant que Architectes.

The Infinity Centre, the new campus for Penleigh and Essendon Grammar School senior students, is derived from the initial idea that the library, a learning hub, is central to the school. We also wanted a building that offered protection from a windswept site and signified the merging of two schools, Penleigh Presbyterian Ladies' College and Essendon Grammar School for boys. The idea of infinite learning became the mantra. Radiating out from the library are specialist precincts and a variety of learning spaces. Each wing then returns to link up, forming cloisters and the resulting plan of an infinity symbol. Being structured around two protected courtyards has enhanced the learning space’s access to light, ventilation and view. 

 

Each wing has its own qualities, different from each other and yet seamlessly connected to the next. In this way the building acts as an embodiment of the journey of education, with less distinction of any prescribed boundaries between disciplines. The colour strategy reinforces the identity of the academic disciplines, universally enhanced by the richness of natural materials such as locally recycled timber, resulting in a variety of spaces and volumes encased within a unifying skin not unlike a collection of villages within a walled citadel with its gardens and ceremonial arches.

Crédits de projet
Ingénieurs
Building Surveyor
Geotechnical Engineering
Building Surveyor
Traffic Engineers
Fiche technique du produit

The Preston Hollow home
prochain projet

The Preston Hollow home

Maisons privées
Dallas, Texas, USA
Voir le projet