The Forest / OMA OMA

The Forest / OMA OMA

Architecte
Bean Buro
Lieu
Kwun Tong, Hong Kong | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Salles d'exposition
Bean Buro

The Forest / OMA OMA

Bean Buro en tant que Architectes.

“Inspired by the story of a majestic tree in the heart of the residential development, we invented a forest of timber columns to organise the functional spaces of the sales gallery, and to create a meandering experience for the visitors’s journey.” - Kenny Kinugasa-Tsui, co-founder of Bean Buro 

photo_credit Bean Buro
Bean Buro

“It makes us so happy to hear the positive feedback from the client team; that our design was so well received in terms of customer experience, colour scheme, efficiency and effectiveness of the design!” - Lorène Faure, co-founder of Bean Buro

photo_credit Bean Buro
Bean Buro
photo_credit Bean Buro
Bean Buro

The Brief: A space to inspire

Bean Buro was tasked with designing a 10,226sqft (950sqm) sales gallery, taking over a whole floor at the AXA Tower, for Wing Tai Properties Development’s OMA OMA - a residential development located at 108 So Kwun Wat Road in Tuen Mun. The space would showcase inspiring information about the development project to an audience of young families and city professionals. 

photo_credit Bean Buro
Bean Buro

 

The Narrative: The Forest

We developed a poetic narrative, titled “The Forest”, which respond to the tranquillity and nature of rural Tuen Mun, especially around the story of a tree - a majestic protected tree within the development that forms the central landmark in the clubhouse, pool and gym, in front of the residential towers.

photo_credit Bean Buro
Bean Buro
photo_credit Bean Buro
Bean Buro

The Process: Crafting Columns

The vertical experience of the forest inspired the design; over a hundred full height columns, made in timber with rounded edges, sporadically spread across the floor plan. While they appear to be random, their positions are in fact, carefully organised. They choreograph the critical spaces of the sales gallery, such as the welcome theatre room, the residential units mock-up, a customer lounge, a video wall, a physical model, and a set of VIP discussion rooms. 

photo_credit Bean Buro
Bean Buro
photo_credit Bean Buro
Bean Buro

The Solution: Visitors Engagement through Meandering

The timber columns provide intuitive guidance in the circulatory areas, as well as porous partitioning between different spaces. These columns also create a dynamic spatial effect; where the moving visitors seemingly disappear or reappear through the forest of columns, and creating a sense of exploration in a meandering experience. The columns also serve as structures for display panels. 

photo_credit Bean Buro
Bean Buro

The Materials: Timber + Green Hues

The materials palette was inspired by nature and trees, consisting of various shades of greens, timber, hand textured paint and black metal details. The overall mood & feel is fresh, soothing and comfortable; simulating an engaging experience of the actual development for the visitors.

photo_credit Bean Buro
Bean Buro
photo_credit Bean Buro
Bean Buro

 

Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsKvadrat
FabricantsVoxflor
Fiche technique du produit
Fabricants
Harald 3 by Kvadrat
Fabricants
by Voxflor
NB apartment
prochain projet

NB apartment

Appartements
Itaim Bibi, São Paulo, Brazil - Construction terminée in 2020
Voir le projet