The Barn - Wilson

The Barn - Wilson

Architecte
CLB Architects
Lieu
Wilson, WY, USA | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Ateliers

Maisons privées
Audrey Hall
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
ToiletTOTO
Cook TopSub-Zero/Wolf
Utility SinkBianco
FaucetPremier Faucet
SinkWaterworks
Hose Wall FaucetWoodford Manufacturing Company

Fiche technique du produit
Toilet
by TOTO
Cook Top
Utility Sink
by Bianco
Faucet
Sink
Hose Wall Faucet

The Barn

CLB Architects en tant que Architectes.

The owners of this building had commissioned the architect to do their original house 23 years ago, and returned to them with the charge of designing a new stand-alone structure on the property to accommodate three uses: a comfortable guest suite, a fitness/workout room, and a large garage/workshop where the husband could indulge his passion for restoring vintage cars, motorcycles, and bicycles. The clients had been researching precedents for the new structure and had decided that the 2,400-square-foot building should take the form of a classic gambrel-roof barn, so that was the starting point for the design.


The context is a fifteen-acre site with a rustic log main house at the edge of a lake with expansive views to the Tetons Range to the west and north. By locating the structure off the northeast corner of the existing house, the design manages to capture views without compromising those from the main house. Because the barn shape is classic and traditional, the architects wanted to add an unexpected element in the design, which took the form of a glass curtain wall in the Workout/Fitness area that takes full advantage of the Teton views to the north.


In keeping with its traditional barn form, wood is the primary material and is limited to two different tones of old barn wood, gray and brown. The structure is a rigorous set of timber and steel trusses on a 4’ module that run the length of the building. The hemlock timbers used for the trusses were beams salvaged from an old sawmill structure in Montana. The grey barnwood is from corral fencing and the brown barnwood was sourced from reclaimed rafters. Both are split from 2x stock and used as 1x siding for both interior and exterior cladding.

The lower level is dedicated to the workshop garage and entry, while the upper level houses the guest suite and the workout room with a small kitchen. The interiors, though clad in rustic wood, reflect a contemporary aesthetic that complements the barn’s functional, clean lines.


The stair and guardrail design were meant to draw light down from the second level as well as to draw guests up to the vaulted space above. The traditional barnwood finish was installed in a modern application that courses out with the stair risers. This, combined with the light modern cable railing, continues a theme of juxt a position of traditional and modern elements throughout the design. 


Photographer : Audrey Hall Photography


Featured Projects
Latest Products
News