The Apple Tree

The Apple Tree

Architecte
studiomateriality
Lieu
Odyssea Androutsou 37, Athens, Greece | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Hôpitaux
Alina Lefa

The Apple Tree

studiomateriality en tant que Architectes.

Once again studiomateriality blurs the line between work and fun by turning a pediatrician’s office into a landscape of color that won’t be ignored and everyone is invited! Studiomateriality created a playful setting of color for children with a Memphis touch, where color is a strong element of surprise, suggesting the different spaces.

The curved doors and round windows were designed to contrast the typical spatial configuration of the square plan. The conceptual strength of this project lies upon the fragmentation of the various facility rooms, by the use of extreme colors, radical shapes and inspired openings to suggest the different uses.

The ‘apple tree’ project serves as a cheerful and stress-free environment for the prospect young visitors but also their parents, as no one is too old to swing. Children are invited to act as protagonists in a play of interaction with meaningful volumetric elements, climbing walls, bright colors, flashing apples and moving lobsters!  All together add up to a tactile experience of positive agony during the visit to the doctor!

A wisdom bliss is shared with the little guests, quoting the notorious saying ‘An apple a day keeps the doctor away!’ visualized with the studiomateriality typographic way.

Crédits de projet
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News