Stompbox

Stompbox

Concepteur
Altereco Design
Lieu
Melbourne, VIC, Australia | View Map
Année du projet
2012
Catégorie
Palais de justice
Tara Pearce

Stompbox

Altereco Design en tant que Building Designers.

The brief was to create a functional modern residence for a young professional couple while respecting and retaining the charm of their existing 260 sqm Victorian weatherboard cottage. Demolition of rear lean-to rooms and incorporation of existing studio on the near boundary were also required.


The design incorporates a traditional timber house with modern additions that are emphasised through timber cuboid forms (stomp boxes) both internally and externally. Bringing the courtyard forward on the site draws north light into the heart of the home, making it a focal point to the house.


The simple white palette is warmed and balanced with the extensive use of recycled timber. The timber acts as a statement meaning everything else is secondary; from the neutral concrete floor tiles to the island workbench - which is contrary to most kitchen designs. The timber is perfectly displayed by quirky yet practical en-suite and pantry box rooms.


The result is an airy light filled house, with the charm of the old and practicality of the new, while allowing the quirky style of the owners to shine through.

Featured Projects
Latest Products
News