Step, Store 12
José Hevia

Step, Store 12

Studio Animal en tant que Architectes.

Step is the construction of an oblique space, and with it, an exceptional spatial experience that offers the visitor an opportunity to inhabit a place not governed by Euclidean dimensions. Throughout our collaborations with this client, we have been developing strategies capable of generating memorable shopping experiences, always through the use of geometry and color. This is the most radical exercise in this sense: a single gesture and a single color provide the solution to both the programmatic and functional requirements as well as to the aesthetic ones, concluding that both go hand in hand and that the success of a retail project depends on their balance.

 

The section solves the piece spatially and functionally. The inclination of both side walls creates and orders the product display surfaces. Two 10 meter long stepped walls appear. The sneakers are placed on the left wall. The staggered order the product in a natural way and optimizes the exhibition space. On the opposite wall, staggered in the opposite direction, bags and backpacks are displayed, which following their own nature and that of the wall itself, are shown off the hook. On the other hand, this arrangement allows maximum use of the store space, since the sloping wall leaves behind a generous space that allow its use as a store warehouse.

 

The roof and the floor of the store are two fundamental elements in this operation. Both reinforce this exercise in geometry. The ceiling is a large mirror surface that reflects the entire interior space, building the illusion of its continuation and generating the perception of a very slender interior space. Reproduction remains in the visitor's unconscious thanks to this reflection of the brand's logo, the X, which to some extent causes this work with oblique geometries and diagonal spaces.

 

Finally, this exhibition is complemented by a series of furniture also with a mirror envelope, on which to compose product still lifes or sit down to try on footwear.

 

Material Used :
- Pavements.
Ultra gloss epoxy resin Ral 1006 Corn Yellow. 

- Coatings. 
Walls: Metal surface of 1.5 mm thick folded steel sheet lacquered in Ral 1006 Corn Yellow. The false ceiling is made of Pladur plasterboard finished in Dibond polished aluminum sheet.

- Furniture. 
Design by Studio Animal, with a structure made of steel tube lacquered in the oven Ral 1006 Corn Yellow and a 3 mm stainless steel sheet top with a mirror polished finish

- Illumination.
Iguzzinni. Technique Pro model in black. 

Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
Illumination - Technique Pro model in blackiGuzzini
Fiche technique du produit
Illumination - Technique Pro model in black
Featured Projects
Latest Products
News