Sorvete da Reserva Ice Cream Shop

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop

Architecte
PORO Arquitetura
Lieu
Fortaleza - Ceará, Brasil | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Magasins
Igor Ribeiro

Sorvete da Reserva Ice Cream Shop

PORO Arquitetura en tant que Architectes.

Reserva Pedrinhas, from where all the necessary input used in the production of the ice-cream comes from, was the leading reference in the design of the ice-cream parlour. Through direct contact with the place, it was possible to transpose the most significant elements found there to the project conception. The needs program was solved in a simple way, through a sectorial division between the production and service areas.

photo_credit Igor Ribeiro
Igor Ribeiro

A single piece of furniture, made entirely of wood, marks this division, branching out throughout the social area and configuring itself sometimes as a bench, sometimes as a shelf, structural support, frame and lining. This articulation generates a formal unity in the environment, emphasized by the use of materials on the floor and walls which, like wood, refer to the Reserve's tropical climate. The blue colored hydraulic tile was chosen to cover the floor in reference to the Almécegas Lake, an important landmark in the landscape of Pedrinhas.

photo_credit Igor Ribeiro
Igor Ribeiro

The counter panel was also made of hydraulic tiles, this time mixing smooth pieces and blue details. The lighting of the space is made through built-in and pendant spots, which are supported by shelves and wooden beams.

Caption
Caption
Caption

 

Material Used:
1. Facade cladding: existing
2. Flooring: Encaustic Cement Tiles, Mosaico Colares
3. Interior lighting: Handmade clay jars plus carbon filament lamps.

4. Bathroom tap: Deca

Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FournisseursDeca
Fiche technique du produit
Fournisseurs
by Deca
Featured Projects
Latest Products
News