Skrivestue Faldbakken

Skrivestue Faldbakken

Architecte
ASAS arkitektur
Lieu
Hamar, Norway | View Map
Année du projet
2015
Catégorie
Paysage résidentiel

Logement

Maisons privées

Skrivestue Faldbakken

ASAS arkitektur en tant que Architectes.

The large plot is high and beautiful over the meadow landscape and the property consists of several built houses from various eras. A new extension could link the various existing buildings together, while the great view would be drawn into a new conservatory, a family room, or a writing room for the author. The extension is planned as a small timber building designed for maximum views and high light emission. It "escapes the roof" in the adjacent buildings by adjacent recessed niches. The roof lift follows the existing roof angles and flat roof solution into existing intermediate buildings.


The new building is a hot, frost-proof solid building where the main support is in laminated timber columns and girders, while the roof structure is in solid wood, exposed to internal surfaces. The load-bearing roof panels are suspended in specially molded concealed steel fittings against the glulam extensions. The floor is cast sanded concrete with electric heating cables. The electrical system is largely hidden. Fixed fittings, staircase and bench are specially manufactured. Sliding door / door and motor-controlled high-sitting windows ensure ventilation if necessary. The need for additional heat has been very limited.

Featured Projects
Latest Products
News