Silver House

Silver House

Architecte
Hyde + Hyde Architects
Lieu
Gower Peninsula, United Kingdom
Année du projet
2013
Catégorie
Maisons privées

Silver House

Hyde + Hyde Architects en tant que Architectes.

Our clients will live amongst light and the warmth of wood, while presiding over the spectacular views towards Oxwich Point.


The material language of the ground floor responds to the medieval tradition of dry stone walling found in the area. Portal windows to the ground floor bedrooms cantilever over a reflecting pool that gathers rainwater from the roofs above.


Living spaces are found at first floor resting on exposed timber beams which themselves learn from the tectonic construction of agricultural buildings nearby. A sound recording studio located within the basement gathers natural light through the reflecting pool surrounding the residence.


The main mono-pitch roof responds to the relentless wind and rain which blows from the open ocean over a timeless landscape.

Featured Projects
Latest Products
News