SHIVDHARA

SHIVDHARA

Architecte
Studio 17
Lieu
Surat, Gujarat, India | View Map
Catégorie
Salles d'exposition
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

SHIVDHARA (शिवधारा)

Studio 17 en tant que Architectes.

When Shivdhara Marbo Granito wanted their showroom remade, creating curiosityand bringing correspondence of the name “ shivdhara “ into the showroom was our priority. The space planning for a showroom that presents a variety of products demanded segregation of all the products along with connectivity of all the spaces. This segment of the showroom particularly is used to display tiles, marble stone and quartz as per the requirement of our client along with the dainty placement of all private sector in the back.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

As you keep your first foot into the showroom a squeaky small reception and waiting area will be noticeable. When the customer is waiting for their assistance, they can have wide look to the gist of entire showroom created in one L corner where there is a tidy composition of stone, tiles as well as few Caesar stone.

The tile clad art isused to highlight the now rare green marble stone - Smaragdine and Viridescens. These stones are a variety of green marbles of India, the mining of which is banned now. And the wall adjacent to this art wall has been used to display quartz stone as it was mentioned earlier. This display technique is an easy and convenient way to exhibit heavy quartz.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

There was a smart play of colors keeping it very neutral as we didn’t want the display to get sabotaged by the harsh use of colors.

The reception area open towards the two main area…. the first one has a nice classic arch opening where there is a segregation of tiles according to their finishes, cost and our client’s convenience. There is a provision of small discussion area too where the seller and the client can have a good exchange of views along with the nice back drop which again replicates arches. The design optic behind the use of semi circles and arches are the shape of shivlinga on which our retail showroom is named after.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

Moving forward towards the wide opening of the main display area. Here, the display’s are only kept on the boundaries of the space to keep a clean and clutter free circulation space.

“In the end it’s a showroom where we can’t control the incoming and outgoing of customers so clean circulation was one of our prioritize requirement in the list” Said by Mayur Mangukiya

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

The interesting part of the design here is how the space is used to display the tiles, mosaic and marbles, along with the diverse use of each of the products.

Right behind the reception is the discussion area. The display area is used todemonstrate mosaic tiles. The mosaic tile is usually perceived to have a munanemonotonous use. In order to break this visual barrier, mosaic tiles have been used to create mosaic wall art.This wall art is created using a variety of mosaic tiles in the various sizes it is available in. This wall art represents the brand name - SHIV DHARA. The various shapes have been used to reflect Shiva's temple. Elements of the art represent

· Shivlinga
· Shiv Tilak
· Damru
· Trishul
· Vasuki
· Moon
· Nandi
· Tortoise - Kurmasana

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha

And the blue colour in the art represents the Ganga river. The inclusion of greenery is to represent the jungles of Kailasha.

All in all the wall has its own story to tell- every time a client settles for a discussion a simple question of “what does this represents?” surely gets asked.

“Keeping all the private sector’s like Main Director’s cabin, Pantry and Assistance cabin creates less disturbance and gives a square canvas for the circulation” Said by Ankit Sojitra

All the opening of three area is In one line giving a soothing look of alignment with the biometric lock to keep its own privacy. All these different elements of the design are woven together to create a space that reflects the brand as well as keeps in mind the commercial aspect of the project in mind.

photo_credit Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Noaidwin Studio | Nilkanth Bharucha
Caption
Caption
Caption
Crédits de projet
Architectes
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News