Serpentine Gallery’s 2007 Pavilion

Serpentine Gallery’s 2007 Pavilion

Architecte
Studio Olafur Eliasson

Snøhetta
Lieu
Serpentine Gallery Pavillion, London, UK | View Map
Année du projet
2007
Catégorie
Pavillons
Luke Hayes

Serpentine Gallery Pavilion 2007

Studio Olafur Eliasson en tant que Architectes.

Serpentine Gallery’s 2007 Pavilion was a timber-clad structure resembling a spinning top. It brought a dramatic vertical dimension to the more usual single-level Pavilion. A wide spiralling ramp made two complete turns, ascending from the gallery’s lawn to the seating area and continued upwards, culminating at the highest point in a view across Kensington Gardens and down into the chamber below.


The Pavilion acted as a 'laboratory' every Friday night with artists, architects, academics and scientists leading a series of public experiments. The programme Eliasson and Thorsen conceived with the Serpentine began in September and culminated in an extraordinary, two-part, 48-hour marathon event exploring the architecture of the senses.

Featured Projects
Latest Products
News