Sereine

Sereine

Architecte
septembre
Lieu
Loire, France | View Map
Année du projet
2014
Catégorie
Maisons privées
Linus Ricard

Sereine

septembre en tant que Architectes.

Conversion of an old barn/farmhouse into a summer house for a family of four. The project concept was to keep as much as possible of the old structure while adapting it to its new use. Discrete interventions on the internal fittings and use of rugged materials with natural appearance allows for a gentle preservation of the initial appearance of the building and its annex.


The house is divided in three distinct zones, one public area with kitchen, dining and living room, the children’s rooms and play area and the parents’ bedroom and bathroom. The public zone constitutes the link between the parent’s area and the children’s. The existing structure underwent large transformation with installation of floor heating, insulation of all ceiling and walls, and additions of windows. The windows have generous proportions and are positioned on key points to frame the surrounding landscape. On the ground floor five different glass doors allows for different ways of accessing the garden. Hence a several connections between the inside and the garden is established. An opening in the slab between the first and the second floor gives a generous celling height in the dining room and also connects the two levels visually. The old hen house was transformed into an independent guest room equipped with a bathroom. All indoor carpentry, doors, kitchen elements, wardrobes and shelves were done in massive oak by a local craftsman. All metal work, (windows, handrails bathroom furniture) was made by a local locksmith.

Crédits de projet
Architectes
Photographes
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News