SDT House

SDT House

Architecte
Ronnie Alroy Architects
Lieu
Israel | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Maisons privées
Amit Geron
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsFritz Hansen
StoneFervital
FurnitureHabitat
Lightingkimchi lighting
ConcretePeles Beton

Fiche technique du produit
Fabricants
Stone
Furniture
by Habitat
Lighting
Concrete

SDT House

Ronnie Alroy Architects en tant que Architectes.

The SDT House is a 2 level family house with a basement floor in the Sharon district in Israel. The beauty of the SDT House is in it's clear scheme where two opposite courtyards introduce light into the house and connect the spaces around them vertically and horizontally.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The depth of the built volume is accentuated by the subtraction of the courtyards and the deep openings. The Light carves its way deep into the white box ground floor down to the basement through the two opposite courtyards, creating a tension between two light wells which accentuate the proportions of the plot.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The spaces of the house surrounds the two light courtyards which are interior-exterior spaces connecting the two levels of the house and the spaces around them. Deep openings emphasize the thickness of the walls allowing light to enter deep into the basement.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

In the heart of the house, above the staircase, an additional avenue of light penetrates from a large skylight, creating an interplay of light through the day with horizontal floor window.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

The pool continues carving the ground elongating its footprint in the landscape.
The ground floor is elevated enabling the parking to be an integral continuation and hidden from the house and street.

photo_credit Amit Geron
Amit Geron

A wood element follows the entrance, filtering natural light during the day and introducing artificial light at night. Light hitting the solid box sculpts the space. Outdoors and indoors, material and void appear and change in each passing season.

Caption
Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Featured Projects
Latest Products
News