Salt Warehouse

Salt Warehouse

Architecte
Goffart Polomé Architectes
Lieu
Houffalize, Belgium | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Entrepôts
Antoine Richez

Salt Warehouse

Goffart Polomé Architectes en tant que Architectes.

In a rural area where agricultural sheds are part of the landscape, the project tends to return to this typology by reinterpreting its tradition in a neo-vernacular approach. The large size of the project, summoned by its use, becomes a singular silhouette on the scale of the site.

The sidings are made of polycarbonate that plays on the ambiguity of transparency and reflection; its presence is experienced both from the inside and the outside like stained glass.

Glowing like a reassuring lantern, the building comes to life on stormy winter nights on the rhythm of the working vehicles. The wooden structure is a natural response to the aggressive environment of a salt storage and resonates with the forestry character of the region.

Crédits de projet
Structural Engineer
General Contractor
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsEugen Decker
FabricantsHDS Steel
Fiche technique du produit
Fabricants
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News