SAHMRI

Peter Clarke Photography en tant que Photographes.

Designed by Woods Bagot, the South Australian Health and Medical Research Institute (SAHMRI) is Adelaide’s latest research facility. The building houses up to 700 researchers looking at ways to foster innovation and improvements in health services. SAHMRI is defined by its striking transparent facade which adapts to its environment, constantly changing with the position of the sun.

South Australian Health and Medical Research Institute

Woods Bagot en tant que Architectes.

Woods Bagot is working with the South Australian Government to establish the South Australian Health and Medical Research Institute (SAHMRI). The institute’s nine research modules will house up to 700 researchers looking at ways to foster innovation and improvements in health services, leading to improved health outcomes for the whole community.


The sculptural qualities of SAHMRI’s form aim to inspire and promote the building’s function. The transparent facade showcases two internal atriums, while the building’s form is further expressed by its unique triangulated dia-grid facade inspired by the skin of a pine cone.


The form’s articulated skin adapts and responds to its environment, becoming a living organism that responds to the position of the sun.


The SAHMRI design and construction team are working collaboratively to deliver a flexible, adaptable, healthy and sustainable facility which is on target for a LEED GOLD rating.

Crédits de projet
Architectes
Atrium and lift glazing drawings for fabrication
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News