Ryhove Gent

Ryhove Gent

Architecte
TRANS architectuur | stedenbouw
Lieu
Koningsdal, Ghent, Belgium | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Bureaux

Usines

Ateliers
Stijn Bollaert

Ryhove Gent

TRANS architectuur | stedenbouw en tant que Architectes.

After decades of gradual expansion, the factory buildings of Ryhove, a company based in the city centre of Ghent, showed signs of decay. The corporate image had become one of an outdated working environmentthat was no longer in line with thecommercial success.


The company had two options: to leave the site for an efficient new construction in a peripheral industrial zone or to take on the challenge to partially demolish the factory and to rebuild it on the same site.


The choice was made to stay at the site, so the employees could continue to work in their neighbourhood.

 

The new building restructures the site andorganizes the logisticsin an efficient way. Additional factory spaceand an underground parking were built.

 

An important ambition was to make the industrial expansion acceptable in a residential area. That is why the 'terraced house typology' was chosen as a referencefor the intervention. The street façade was divided into parts with a width of approx. 5 m. The building got a simple pitched roof.


Around the corner, the roof is tripled. A loading and unloading area is organized in the middle of site: the handling of the goods is not hidden but placed in the heart of the factory.

 

The building is made with standardized,prefabricated elements. Concrete columns, CLT panels and metal sandwich elements were assembled to make a construction with acharacter that oscillates between an urban and peripheral building.

Featured Projects
Latest Products
News