Ronald McDonald Family Room
Scagliola Brakkee Fotografie

Floating pebbles offer a wonderful setting for sick children and their parents

EGM architects en tant que Architectes.

Warmth and comfort in floating pebbles
A warm and welcoming venue inside the Radboudumc Amalia Children’s Hospital. The new Ronald McDonald Family Room is called ‘The Pebble’. The Family Room consists of futuristic-looking floating pebbles. The soft round shapes with funny eyes and cheerful interiors stimulate the senses of everybody, young and old. Sick children and their parents can retreat into a world of peace and privacy inside the Ronald McDonald Family Room of Amalia Children’s Hospital. Escaping from the hospital atmosphere and its operations and examinations, they can enjoy a sense of comfort, safety and security. The entrance is located on the second floor, right next to the nursing wards.

photo_credit Scagliola Brakkee Fotografie
Scagliola Brakkee Fotografie

Being close to one another helps
Having parents, brothers and sisters nearby has a positive effect on the wellbeing and recovery of children. The new Family Room offers a warm and welcoming environment to come together. Anouar, father of Yanis, enjoys visiting the Family Room. “Our son has been admitted to NICU because he requires light therapy. The Family Room helps us forget everything, as weird as that sounds. At the same time, I’m just a few steps away from Yanis.”

photo_credit Scagliola Brakkee Fotografie
Scagliola Brakkee Fotografie

‘This is the most beautiful Ronald McDonald Family Room in Europe’
- Erny Boots, manager of Ronald McDonald Huis Nijmegen

 

Three floating floors
The shape and design of the new Family Room arouses a sense of wonder and offers a pleasant distraction. The Pebble consists of three levels connected by a spiral staircase. In addition to the reception area and a private space to pump breast, there are three cheerful seating areas, a play area and a kitchen. The Family Room therefore offers a range of settings. EGM architect Daniel van den Berg: “The look and feel of this design is in perfect sync with the theme of ‘Theatre of Nature’ at Amalia Children’s Hospital. It’s a combination of openness and privacy. The Family Room is suspended between two floors like a series of floating pebbles and stands out because of its rounded shapes. Inside, smooth transitions create cosy spaces full of intimacy and peace.” Interior architects Thoben & Minten elaborated the EGM concept for the spaces. 

photo_credit Scagliola Brakkee Fotografie
Scagliola Brakkee Fotografie

Long-cherished dream
The Family Room is part of the Ronald McDonald House Nijmegen. It provides accommodation for parents, brothers and sisters of children who are admitted to the Radboudumc. Erny Boots, manager of the house in Nijmegen: “The new Family Room is a long-cherished dream and replaces the three units in the hospital that had become too cramped. The design stands out from a distance because visitors coming from the main entrance can see the suspended pebbles from outside. This is the most beautiful Ronald McDonald Family Room in Europe.”

Caption
Caption
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News