Residence Tower Stuttgart

Residence Tower Stuttgart

Architecte
Alexander Brenner Architects
Lieu
Stuttgart, Germany
Catégorie
Maisons privées
b-and

Living with a view

Jung HQ en tant que Fabricants.

This plot, which is situated on a steep slope, was created by multiple subdivisions of a formerly large overall site. Like the whole building, the outdoor areas are oriented toward the side with the view. Due to the site’s topography, the four levels of the house all extend deep into the slope. The above-ground areas of the sides are mainly solid. All the main rooms are designed with floor-to-ceiling or multi-storey glazing towards the southwest, thus allowing splendid views.


The living spaces are located on the upper storeys so that their inhabitants can enjoy spectacular views. Two voids are primarily responsible for generating a sense of transparency within the house. One of them, which is located in the southeast section of the building, connects all four storeys and allows daylight to enter right down to the entrance level. This vertical openness gives the house a surprising generosity, despite its restrictive floor area.

Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsJung HQ
Fiche technique du produit
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News