Prism

Prism

Architecte
MARS studio
Lieu
Beijing, China | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Expositions
UK Studio

Prism

MARS studio en tant que Interior Architects.

Under COVID, we panicked, became firmer, missed the past, and we feared....

In the post-pandemic era, we cherish every reunion and look forward to the next one ahead. When we met in a hurry, we could not even distinguish the expression behind the mask. We just passed by in a hurry...

photo_credit UK Studio
UK Studio

Under this circumstance, we designed a space for unexpected encounters.

The art installation was designed to create more "encounter". There is no specific entrance to the space, and people enter into the space through different directions along the narrow valleys. When people meet unexpectedly inside, they may look at each other, be silent, nod their heads, smile back, or talk effusively...

photo_credit UK Studio
UK Studio

Invited by Stellar and the 2021 Beijing Urban Architecture Biennale, MARS presented an interactive art installation, Prisms, in the atrium of The New in Xidan, Beijing.

The outer wall of the exhibition is matte copper aluminum, which creates curiosity and attraction for people to explore further. The inner wall of the exhibition area is specular stainless steel metal, which creates multiple reflections to attract people to stay.

photo_credit UK Studio
UK Studio

This interactive art installation is also an exhibition space for artists and designers.  It showcases the artist's illustration, furniture design, art collection, jewelry design, porcelain design and more.  
Triangular pyramid display spaces were created for exhibitions. The light shone through the back of the acrylic booth gently highlights the delicacy and creativity of the exhibits.

photo_credit UK Studio
UK Studio

We called this multi-dimensional space installation "Prism", hoping to reflect more colors into our space against the bleak context of the pandemic era.

photo_credit UK Studio
UK Studio

Team:

Interior Architects: MARS Studio

Principal Architect: Ma Ning

Design Team: Jiechong Yu, Wenzhao Li, Zhu Ke

Special Thanks: Liu Yu (Alucobond, Hongda HE (Alucobond), Mao Ga (Stellar), Steven Shining Zhou (Stellar), Meng Pan (Stellar)

Photographer: UK Studio

photo_credit UK Studio
UK Studio

Materials Used:

Aluminium-Plastic panel, Alucobond

Caption
Caption
Caption
Crédits de projet
Interior Architects
Photographes
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Aluminium-Plastic PanelAlucobond
FabricantsStellar works
Fiche technique du produit
Aluminium-Plastic Panel
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News