PLAÇA DEL VIRREI AMAT

PLAÇA DEL VIRREI AMAT

Architecte
Arriola and Fiol arquitectes
Lieu
Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
1999
Catégorie
Paysage commercial

PLAÇA DEL VIRREI AMAT

Arriola and Fiol arquitectes en tant que Architectes.

The remodelling of Plaça del Virrei Amat not only addresses its environs, it also proposes a new configuration that increases this public area  from 2,500 m2 to 18,500 m2, adding new spaces and introducing new traffic layouts.

Caption

 

The traffic organization converts many adjacent streets for pedestrian use, incorporating them into this new public development. It also serves to redistribute the public transport system and reposition bus stops.

Caption

 

The square is identified as a large space for leisure and pedestrian circulation with an artificial pool and fountains as the main representative motif. The surrounding pavement is shaped topographically as a beach, sloping up to the pool. Finally, the new square develops beyond its spacious surroundings and connects with the neighbourhood.

Caption

 

The volumes of the pond, “beach”, pergola, vegetation and terraces are arranged to organize the access, paths and views in relationship to the immediate landscape.

Caption

 

Featured Projects
Latest Products
News