Parkvägen

Parkvägen

Architecte
Björn Lundquist Arkitektur
Lieu
Malexander, Sweden | View Map
Année du projet
2015
Catégorie
Maisons privées
Björn Lundquist

Parkvägen

Björn Lundquist Arkitektur en tant que Architectes.

On the property of an existing summerhouse from the 1960s, this additional structure was created for year-round use to meet a growing family’s demands for comfort and flexibility. Along with a tall vine-covered fence and a tiny guest house, the two houses now compose a kind of courtyard arrangement. Thoroughly considered fenestration create a sense of privacy within and around the new house, despite its close proximity to neighbors. The architectural characteristics of the new house with its archetypical house-form gently ironizes the romantic conventions of its built surroundings, still respecting a general appreciation of the familiar without seeking confrontation.

 

Material Used :

1. SSAB – roofing – GreenCoat

2. Velfac – windows – Velfac 200

3. Velfac – glass doors – Velfac Ribo

4. Baseco – wooden floors – Classic White oiled solid pine

5. Ifö Electric – interior lighting – Basic (ceramic sockets), Cool (ceiling light)

Crédits de projet
General Contractor
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
Roofing – Green CoatGreenCoat by SSAB
Wooden floors – Classic White oiled solid pineBaseco Floors
Interior lighting – Basic (ceramic sockets), Cool (ceiling light)Ifö Electric
Windows – Velfac 200, Glass doors – Velfac RiboVelfac
Fiche technique du produit
Roofing – Green Coat
Wooden floors – Classic White oiled solid pine
Interior lighting – Basic (ceramic sockets), Cool (ceiling light)
Windows – Velfac 200, Glass doors – Velfac Ribo
by Velfac
Featured Projects
Latest Products
News