Parc d’atencions

Parc d’atencions

Architecte
Plasencia Arquitectura
Lieu
Barcelona, Spain | View Map
Année du projet
2017
Catégorie
Hôpitaux
Adrià Goula
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
FabricantsMagis spa
PendantMuuto
FinishesCORIAN® Design
Flooringnora
LightingDaisalux
SwitchSIMON

Fiche technique du produit
Fabricants
Finishes
Flooring
by nora
Lighting
Switch
by SIMON

Parc d’atencions

Toormix studio en tant que Partner.

What was the brief?

Branding, desogn and refurbishment of the Day Hospital of The Paediatric Oncology department located in Vall Hebron Hospital in Barcelona

 

What were the key challenges?

The objective was to expand and update the area dedicated to the paediatric oncology department.In other to achieve that it was necessary to redesign a new distribution, updating the interior finishes, installations, the façade, minimising the pathway in between the different spaces.

 

All these interventions helped to create a comfortable and calm atmosphere for the children, the family and for the medical team.Receiving a cancer treatment in a nice environment helps to decrease the stress in such difficult situation.

 

In terms of brand development, we created the concept “Care Park” to explain the idea behind all the cares the Hospital make to the pacients and family. All the graphics were created to enhance this idea through the different ambients as well as with a non invasive and functional system.

 

What materials did you choose and why?

We chose materials that were easy to clean with low maintenance, also was important that they meet the hospital highly demanding regulation compliance.

 

Material Used:

1. Flooring:  Vinyl floor, NORAPLAN SENTICA de NORA.

2. Interior lighting: LAMP, DAISALUX

3. Switch: SIMON

4. Interior furniture: PALEX

5. Children interior furniture: OTTAWA, Made Design by Emiliana

6. Finishes: CORIAN, HPL

Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Featured Projects
Latest Products
News