Ontario Institute for Studies in Education (OISE)

Ontario Institute for Studies in Education (OISE)

Architecte
Gow Hastings Architects

Two Row Architect
Lieu
252 Bloor St W, Toronto, ON M5S 1V6, Canada | View Map
Catégorie
Auditoriums

Universités
Tom Arban

Ontario Institute for Studies in Education (OISE) at The University of Toronto

Entro en tant que Fabricants.

Entro contributed to the recent lobby and entrance renovation at the University of Toronto’s Ontario Institute for Studies in Education (OISE). Our interior and exterior signage and wayfinding program not only complement the renovated space, but also integrate with the architectural features of the building.

photo_credit Tom Arban
Tom Arban

The University’s Academic Plan identified OISE as a priority for renovation, to bring spaces up-to-date and meet contemporary sustainability and accessibility requirements. The completed lobby renovation, by Gow Hastings Architects and Two Row Architect, introduces important Indigenous knowledge and perspectives, allowing them to permeate the fabric of the 40-year old brutalist building in downtown Toronto. The materials, graphics, lighting and orientation incorporate Indigenous philosophy. The project was completed in the summer of 2021.

photo_credit Tom Arban
Tom Arban

The lobby is the first point of contact for visitors, faculty and students, and it could be confusing to navigate. The new entrance now provides clear signage that promotes the University of Toronto and OISE brand. The bright new design includes flexible furniture that is arranged in a circular fashion, to evoke a feeling of completeness and ensure a non-hierarchical order for students and faculty to gather. A floor-to-ceiling “Dish with One Spoon” Wampum belt symbolizes the importance of shared respect for each other and the land, while lights on the ceiling form the Pleiades star cluster.

photo_credit Tom Arban
Tom Arban

Copper and cedar, used by Indigenous peoples for thousands of years, feature prominently in the lobby and in our signage. A copper cross on the floor provides orientation to north, east, south and west, contrasting the city grid of the building’s location.

photo_credit Tom Arban
Tom Arban

The updated entryway on Bloor has enhanced wayfinding, improved accessibility and offers a new space for students and faculty to meet and collaborate. Entro’s bold brand identification creates a stark contrast to the brutalist aggregate concrete backdrop. The design invites warmth and community to OISE students, faculty, and visitors.

Crédits de projet
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct name
FabricantsEntro
Fiche technique du produit
Fabricants
Featured Projects
Latest Products
News