One2One Fitness Studio

One2One Fitness Studio

Lieu
Rua da Alegria 1948, Porto, Portugal | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Centres sportifs

Centres de bien-être
Ricardo Oliveira Alves
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Interior lighting: Ceiling Pendant, Beat wide pendant blackTom Dixon
Interior furniture: Gym EquipmentTechnogym
SKILLBIKE, SKILLRUN, MULTIPOWER
Wall hung toilet in anthracite, Washbasin in anthraciteValadares
Two, Daytona
Wall basin mixer with single escutcheon, Concealed shower set with ABS shower headBruma
Lusitano
Black ceramic tile 100x100cmInalco
SILK
FabricantsPower Plate
MOVE

Fiche technique du produit
Interior lighting: Ceiling Pendant, Beat wide pendant black
Interior furniture: Gym Equipment
SKILLBIKE, SKILLRUN, MULTIPOWER by Technogym
Wall hung toilet in anthracite, Washbasin in anthracite
Two, Daytona by Valadares
Wall basin mixer with single escutcheon, Concealed shower set with ABS shower head
Lusitano by Bruma
Black ceramic tile 100x100cm
SILK by Inalco
Fabricants
MOVE by Power Plate

One2One Fitness Studio

ESQVTA en tant que Architectes d'intérieur.

This project was born from the need to expand a Fitness Center by creating a studio that would complement its two existing ones. The client's request was of an area with a very different design approach from the first two studios of the brand – though spatially connected. An area that would ask its users constantly: “Put Me In Your Instastories!” 

Within the 10m-by-10m room available, the program was divided into 3 distinct areas: a large central one for functional training, a locker room and a corridor that connects this new studio to the pre-existing ones. 

The intervention area was previously an office space, with multiple rooms, that had now to be cleared. Upon demolition, some structural elements required for adjustments of the initial proposal, since the careful matching of the various stereotomy’s of brass plates and mirrors had to be perfectly done. 

The planning of the locker room also created a challenge because of the small space destined to it. An area with 8 lockers and the washbasin precedes a linked lavatory and shower room, since individual access to each wasn’t possible. 

Regarding Design, each of these areas was to have a striking image. With full creative freedom, 70s and 80s references were used, with inspiration from the pop and underground cultures, between eccentric hedonism, the cult of the body and creative expression explosions with a unique purpose: create the most exuberant and exclusive training studio in the city. 

The access to this new training area is made through a corridor that announces itself as a transition experience. Completely lined with mirror, glass and neon frames, the space creates a sort of simulated reality, where walls and ceilings merge creating an almost labyrinthine circuit. 

With the sound of “If You Could Read My Mind”, the training area was designed with the image of a dance floor in mind, where the mirror ball is replaced by a ceiling filled with golden lamps. Mirrored ceilings and walls emphasize an atmosphere of hedonism and vanity. Side walls fully lined with brass plates close this cycle of unexpected and luxurious materials. 

The lighting is also a major protagonist in this studio, making it multifaceted and chameleonic, oscillating between ample lighting and a night club environment. 

On the way out, a note recalls: “Do It For Your Selfie”.

 

Material Used :
1. Doors: woodwork
Interior lighting: Ceiling Pendant, Beat wide pendant black, Tom Dixon
Interior furniture: Gym Equipment, Technogym

2. Flooring: 
Black Rubber Roll – MS Fitness
Black ceramic tile 100x100cm, Silk, Inalco

3. Locker Room: 
wall hung toilet in anthracite, Two, Valadares
Washbasin in anthracite, Daytona, Valadares
Wall basin mixer with single escutcheon, Bruma
Concealed shower set with ABS shower head – Bruma

4. Walls: 
Brass Plates cut according to stereotomy
Grey Mirror cut according to stereotomy

5. Ceilings: 
Grey Mirror cut according to stereotomy
Black Mirror cut according to stereotomy

Crédits de projet
Architectes d'intérieur
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Entry building to Sberbank City
prochain projet

Entry building to Sberbank City

Banques
Moscow, Russia - Construction terminée in 2021
Voir le projet