Olive House

Olive House

Architecte
Guz Architects
Lieu
Singapore | View Map
Année du projet
2018
Catégorie
Logement
Patrick Bingham-Hall

Olive House

Guz Architects en tant que Architectes.

The site consists of a relatively large plot of land with some beautiful mature trees around its perimeter. As the road is lower on one side of the site it was decided to use this for a ‘basement’ entry for the site where the garage and all service spaces could be located without taking the valuable ground floor level so that the garden areas could be maximised. 


In order to fulfil the brief from a nature-loving client, the house is made up of pavilions separated by cooling water courtyards. This allows for maximum cooling airflow in Singapore’s hot humid tropical climate. 


Concrete was only used where necessary for basements and floor slabs. Steel with its lighter carbon footprint was used for columns above ground and roof structure. The aluminium roof was also heavily insulated to reduce solar gain before being topped off with a large array of photovoltaic cells.


Material Used:

1. Sheet Metal International System Pte Ltd - Aluminium roof cladding - NOVELIS FALZONAL

2. Schindler Lifts (Singapore) Pte Ltd – Lift – Schindler 3300

3. Energetix Pte Ltd – Solar Photovoltaic System -Stion 

Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Solar Photovoltaic System -StionEnergetix Pte Ltd
Lift – Schindler 3300Schindler Elevator
FournisseursSheet Metal International Systems
Fiche technique du produit
Solar Photovoltaic System -Stion
Lift – Schindler 3300
Featured Projects
Latest Products
News