Offset House

Offset House

Architecte
Amrish Maharaj Architect
Lieu
Ashbury, NSW, Australia | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Maisons privées
The Palm Co
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
PaintsDulux Australia
Equanimity
Winter Fog
Silver Tea Set
Grey Master
Natural White (New additon)
Winter Terrace
Rangitikei River
Sycon Axon 400mm smooth with timber battensJames Hardie
Scyon Axon
BathtubParisi
Isola freestanding
BricksPGH Bricks
Modara Cenzia
SinkAbey
FabricantsAstra Walker

Fiche technique du produit
Paints
Rangitikei River, Winter Terrace, Natural White (New additon), Grey Master, Silver Tea Set, Winter Fog, Equanimity by Dulux Australia
Sycon Axon 400mm smooth with timber battens
Scyon Axon by James Hardie
Bathtub
Isola freestanding by Parisi
Bricks
Modara Cenzia by PGH Bricks
Sink
by Abey
Fabricants

Offset House

Amrish Maharaj Architect en tant que Architectes.

The original single storey federation home in Sydney’s Inner west had been subject to a series of complicated additions. The building suffered from an uninspiring street presence with the entry porch enclosed and much of the detail stripped from the street façade. A curiously located internal dining room dissected the home, resulting in a confused floor plan that required access to a rear family room through the small kitchen. An additional bedroom tacked to the rear resulted in a physical disconnect to relatively large the rear garden.

photo_credit The Palm Co
The Palm Co

In need of repair, the owners decided it was time for an overhaul. The modest brief included a total three bedrooms, with the formal lounge being able to be occasionally converted to a bedroom for overseas guests. A simplified rear addition would include a kitchen, dining and living room with an improved connection to the outdoors. Important to the owners was the ability to have contemporary open planned living, while allowing for seamless segmentation.

photo_credit The Palm Co
The Palm Co

Ironically, Offset House stems off a symmetrical central axis. Drawing on the intricate timber detailing that remained in the house, the original front of the house was untangled and restored with wide central hallway, which dissected four traditional front rooms. Beautifully crafted timber panel detailing, herringbone flooring, timber picture rails and ornate ceilings restored the front of the house to its former glory.

photo_credit The Palm Co
The Palm Co

Drawn by a large square timber-lined window box seat that extends the view out to the garden, a threshold and garden light well creates a distinct separation between old and new. The period detailing gives way to timeless, yet contemporary, natural materials; concrete floors, painted brickwork and natural timbers.

photo_credit The Palm Co
The Palm Co

Height and light fills the new kitchen and dining space through a series of large north orientated skylights, flooding the addition with daylight that illuminates the natural materials and textures.

photo_credit The Palm Co
The Palm Co

Offset House draws on texture and depth to create a visually dynamic form. The offset roof form that gives the house its name was developed to draw light into the addition, while ensuring low visual bulk and overshadowing to the southern neighbour. It achieves a surprisingly modest yet spacious family home.

photo_credit The Palm Co
The Palm Co
photo_credit The Palm Co
The Palm Co
photo_credit The Palm Co
The Palm Co
photo_credit The Palm Co
The Palm Co
Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News