Office Tower of Baloise Insurance Company

Office Tower of Baloise Insurance Company

Architecte
VALERIO OLGIATI
Lieu
Baloise Park, Basel, Switzerland | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Bureaux
Bas Princen

Learning Center and Offices, Baloise Park, Headquarters of Baloise Insurances

VALERIO OLGIATI en tant que Architectes.

House-shaped columns carry horizontal slabs and form an earthy stone shelf, made of concrete. The center of the building is illuminated by an atrium. Four massive pillars form the building's foundation in it. All parts of the building form an indivisible structure. On the ground floor there is a foyer surrounded by walls.

photo_credit Bas Princen
Bas Princen
photo_credit Bas Princen
Bas Princen

It is not visible from the outside. Here one enters the building from the street, the light comes from above and the atmosphere is calm. Above the foyer, as opposed to this, are extrovert open office spaces with horizontal references to the other floors and the surrounding area. Everything here can be experienced in its entirety and one works together on open and bright balconies over street level.

photo_credit Bas Princen
Bas Princen
photo_credit Bas Princen
Bas Princen
photo_credit Bas Princen
Bas Princen
photo_credit Bas Princen
Bas Princen
Caption
Caption
Caption

Material Used: 
Red-brown in-situ concrete

Featured Projects
Latest Products
News