Oberriet cemetery

Oberriet cemetery

Architecte
TOM MUNZ ARCHITEKT
Lieu
Oberriet, SG, Switzerland | View Map
Année du projet
2016
Catégorie
Cimetières
Ladina Bischof

Oberriet cemetery

TOM MUNZ ARCHITEKT en tant que Architectes.

Initial situation
The cemetery building no longer satisfied the requirements for interfaith use. The perimeter of the new hall for public viewings and funeral services was limited by existing areas for graves and urns, and demanded a sacral interpretation together with a suitable atmosphere.

photo_credit Ladina Bischof
Ladina Bischof
photo_credit Ladina Bischof
Ladina Bischof

Concept
The new location of the building in the southwest corner of the parcel strengthens the spatial relationship to the chapel and its perception within the complex. The power and significance of the number 3 constitutes the basis of the conceptual approach. The vertical and horizontal design of the new building, consisting of three elements, is also rigorously applied in its materialization.

photo_credit Ladina Bischof
Ladina Bischof
photo_credit Ladina Bischof
Ladina Bischof

Implementation
Acting as connecting elements between heaven and earth, the base and roof are designed with a smooth formwork surface. Granulated concrete façades stretch between them. The external materiality creates a connection to the interior, and guides visitors. The public viewing rooms create a dialectical break from the external experience. The warm, natural character of the wood and the new dimensions and proportions create a dense and intimate atmosphere.

photo_credit Ladina Bischof
Ladina Bischof
photo_credit Ladina Bischof
Ladina Bischof
Caption
Caption
Caption
Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
FabricantsGlas Trösch AG
FabricantsHOLCIM
Fiche technique du produit
Fabricants
Fabricants
by HOLCIM
Featured Projects
Latest Products
News