Nong Ho 17 House
DOF Skyground

Nong Ho 17 House

Skarn Chaiyawat en tant que Architectes.

Overlooking a scenic landscape near the foot of the mountain, this house was stretched from north to south across the plot to let the view soak into every room and defined the private garden and swimming pool to the west and parking area with a small garden to the east of the house.

photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground
photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground

The first floor consists of an open living space with a pantry area on one end and a guest room on the other. Upon the second floor is the private part of the house with two bedrooms connected by an open-air living area in the middle.

photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground
photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground

Local materials are the essential elements of the house. Floor and roof tiles were made by local artisans whose workshops are not far from the house and reclaimed teaks are from an abandoned house. In order to protect the house from exposure to sunlight, bamboo louvers provide a delicate aperture to the delightful view while reducing the heat and letting in gentle breezes along the east and west facade of the house.

photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground
photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground

The environmental design concept of the house is to embrace and respond to its local climatic conditions. Living areas of the house are designed with cross ventilation to reduce the use of air-conditioning during daytime. An extended gable roof and local bamboo louvers along the exterior openings also prevent sunlight and rain. These design elements and the richness selection of natural materials are subtly added to harmonize the house with cool breeze, natural light, and the surrounding nature.

photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground
photo_credit DOF Skyground
DOF Skyground

The project seeks for simple design solutions with the use of local materials and construction methods that suits the tropical climate of Chiang Mai and bring about a touch of Asian spirit to the house. With such approach, the project hopes to affirm that sustainable architecture does not have rely on high technology to be aesthetically pleasing and sensitive to the surround ecology.

Caption
Caption
Crédits de projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
Downlight, Track LightLamptitude
Terrazzo FloorSCG
Sliding Door, Aluminum DoorTostem
Arm ChairYOTHAKA
Fiche technique du produit
Downlight, Track Light
Terrazzo Floor
by SCG
Sliding Door, Aluminum Door
by Tostem
Arm Chair
by YOTHAKA
Featured Projects
Latest Products
News