Nishil designLAB

Nishil designLAB

Lieu
Vadodara, Gujarat, India | View Map
Année du projet
2020
Catégorie
Appartements

Aatmiya

Nishil designLAB en tant que Architectes d'intérieur.

It was very challenging to design and create something unique in very tight carpet area of 640 sq/ft (built up 800 sq/ft) flat located in west side of the city. It was a good example to fulfill all the requirements within the restricted space. This apartment has two bedrooms with living, dinning, kitchen and all other basic amenities.

I had started to design this apartment with simple thought to use modern, basic design language with limited embellishments to create a space where materials textures work in harmony.

Basically this idea has been created to create a linear pattern theme with the minimalistic look. By entering to the foyer area, the wall had been highlighted with mounted lights which is fixed on the MDF wave board. The gray color wall has illuminated because of this lights. The main door also designed with same pattern.

Linear pattern MDF wave board is used for the wall paneling of living room, kitchen and dining area. A white rustic texture implanted on front wall of the living room. All other furniture’s such as sofa, TV unit, side board and accent chair has customized with the combination of bold colors which plays a vital role to enhance the beauty of living room. In addition to this, customized reindeer wall painting with monochrome design which is pasted on the wall to enhance the concept of linear pattern. Magnetic track lights and indirect lights had fixed on ceiling for better radiance to create an ambience. Due to this, the entire living area was glow which increases the beauty of room and catches to the eyes. The Flooring seems attractive with the crackle effect tile which is arranged in angular pattern.      

In this tiny kitchen artificial marble was used for kitchen platform and wall. kitchen wall designed with vertical grooves pattern. Because of tiny space in the kitchen, bar table concept was implanted as a main dinning. Metal based dining table customized with matt finished black glass having single side seating. carved chairs for the dinning create a dramatic shadow effect on the floor.

The flooring and partial wall of the common bathroom had covered with Gray tone tile however, partial wall highlighted with rustic texture which is directly connected with wash area. hanging basin and sculptures were mounted on the wall in utility area.

Kids room designed by using profile lights which is covered from ceiling to wall. Dual color tone used on the wall to break the continuity of linear pattern. Customized kids bed was furnished with morning mist color and the floor covering with rounded jute carpet. animal paintings were hanged on wall considering kids bedroom.

Master bedroom has designed with vertical and horizontal pattern wave board with same color palates. Mid century wall painting hang on the wall which increase the beauty of entire wall. A wooden bed has furnished with chevron pattern in the head board. PVC wooden flooring was designed. Custom made Loose furniture’s such as side table & arm chair were used which was purchased from local vendors. All the windows have decorated with horizon curtains. Bedroom has attached bathroom designed  with bold color tile on the wall and texture with combination of grey tiles on the floor.

Photography by : cross clicks (ashish chakrobarty) 

 

Crédits de projet
Architectes d'intérieur
Fiche technique du produit

Featured Projects
Latest Products
News