National Taichung Theater
National Taichung Theater

National Taichung Theater - The Sound Cave

Toyo Ito en tant que Architectes.

National Taichung Theater (NTT) is not only a building in which performing arts are presented, the architecture itself is a frozen music, one can “see” the exterior full of fluidity and rhythm. 

photo_credit National Taichung Theater
National Taichung Theater

Designed by Pritzker Architecture Prize-winning Japanese architect Toyo Ito, the NTT is an encounter of avant-garde concept, innovative construction method and humanity. The conversation between nature and humanity, architecture and arts is everywhere. Different curves change through time and light. The texture of sound varies subtly as you stroll in the building. 

photo_credit National Taichung Theater
National Taichung Theater

The NTT is located in Central Taiwan, and benefits from convenient transportation, prosperous commercial activities, and lasting cultural richness. In 2005, Toyo Ito won the international competition to design this theater of a new age. Ito turned away from straight walls for traditional theater, rather opted for white curved walls to form the structure. With irregular spaces, playful light and shadow, and rippling sounds, Mr. Ito described the N as a building to listen to. When taking a stroll, one can see sunlight bathing the curved walls, follow the path of the winding stream, and feel the subtle movement of “light, air, and water”.

photo_credit National Taichung Theater
National Taichung Theater

The NTT consists of three venues: the Grand theater (2,007seats), the Playhouse (794 seats), and the Black Box (200 seats). Both the Grand |Theater and the Playhouse are equipped with a proscenium stage and an orchestra pit. Depending on the types of performances, the Playhouse stage can be converted into a thrust stage. The multifunctional and versatile theater is ideal for opera, musical, play, and dance performances.

photo_credit National Taichung Theater
National Taichung Theater

A key function of the NTT is the promotion of arts education. To enable the general public to appreciate the core spirit of the programs, the NTT regularly organizes a variety of activities such as lecture, workshop, concert guide, play guide, and hands-on workshop for all citizens. No matter if it’s buying a ticket to attend a performance, visiting a free exhibition or participating in a workshop, you can definitely find an activity you love. The NTT is, therefore, a place sustaining arts and life.

photo_credit National Taichung Theater
National Taichung Theater

One of the most structurally ambitious spaces

ARUP en tant que Ingénieurs.

Since its opening in September 2016, The National Taichung Threater has established itself not only as a new hub for performing arts in Taiwan but as a ground-breaking architectural landmark in its own right.

From design competition to completion, Arup’s structural engineers played a key role to realise this highly complex building.

The 6-storey building incorporates a 2,009-seat grand theatre with an opera stage, an 800-seat playhouse and a 200-seat ‘black box’, covering a total floor area of 36,000m².  

As one of the most structural ambitious spaces we have worked on since the Sydney opera house, the National Taichung Theater has rewritten the rulebook. Its standout geometries – a doubly curved shell and continuous single surface interior – could not have been achieved even a decade ago. State-of-the-art computational tools and innovative construction techniques have made it possible.

The maze was prefabricated, brought on site and overlaid with a fine mesh. Concrete was then poured between this meshes to flesh out the continuous curved surface that blur the distinction between floor, wall and ceiling.Mixing high-concept ideas with simple construction methods, we have brought the architect’s bold vision to life.

 

 

Turning a grid into a fluid space

Balmond Studio en tant que Architectes.

The project of Taichung Opera House creates a space never experienced before, with a grid that becomes something else, each line turning into a poly-line. The assembly of the flow transforms to a continuous surface, separating and merging the space both horizontally and vertically. With program, sustainability and structural efficiency as key elements, the grid transforms this project into a fluid space.

Featured Projects
Latest Products
News