Multi Unit House Riedholz

Multi Unit House Riedholz

Architecte
Tormen Architekten AG
Lieu
Riedholz, Switzerland | View Map
Année du projet
2019
Catégorie
Logement
Mark Drotsky Architekturfotografie
Fiche technique du produit

ÉlémentMarqueProduct Name
Kitchen faucet Centinox + Flex stainless steelFranke Home Solutions
Centinox
Recessed LED lighting fixture Mike India 50Nimbus Group
Mike India 50
Lavabo, Wall-mounted Toilet Vero square white Duravit
Glass partition Koralle x80 freeBekon-Koralle AG
Ventilated facade Sparrow NTFunderMax
Shower gutter Cleanline 60Geberit Vertriebs

Fiche technique du produit
Kitchen faucet Centinox + Flex stainless steel
Centinox by Franke Home Solutions
Recessed LED lighting fixture Mike India 50
Mike India 50 by Nimbus Group
Lavabo, Wall-mounted Toilet Vero square white
by Duravit
Glass partition Koralle x80 free
Ventilated facade Sparrow NT
Shower gutter Cleanline 60

Multi Unit House Riedholz

Tormen Architekten AG en tant que Architectes.

The plot on a sloping hillside in Kanton Solothurn is defined by two roads deriving from the south adjacent crossroad and a significant elevation of the terrain on the north side. The architecture explores the concept of creating a house within a house. With displacements in the outer monolith, various space was established outside as well as inside the building.

 

The apartment building consists of four maisonette condominiums accessed through the main staircase at the centre of the building.The bare concrete walls and staircase are executed with an OSB board shuttering. With strategically placed LED lightbands the intricate structure of the concrete walls is accentuated.

 

With the main volume and routing determined, every apartment presented a unique floorplan. In each, the private rooms are separated from the collective ones by placing them on different floors. The lower apartments have the collective spaces on the ground floor with access to their respective gardens while the upper apartments are mirrored to provide access to spacious terraces on the top floor. With the gardens and terraces all facing southwest each apartment has a panoramic view of the Swiss Alps.

 

For the exterior a carbon grey facade panel was chosen. The dark colour emphasizes the outer contours of the monolith. As a contrast material a light sparrow beige was used to highlight the displacements in the main volume. At night the interactions between the dark and light elements becomes apparent.

 

The entrance to the underground garage and pedestrian entrance on the north side are embedded in the surroundings with red-rust Corten steel finishes. The landscape architect created a sequence ofterraced elements that connect the north hillside with the south gardens which subsequently embed the building in its surroundings.

Featured Projects
Latest Products
News