Millo Office Building

Millo Office Building

Architecte
ADNBA
Lieu
Strada Matei Millo, Bucharest, Romania | View Map
Année du projet
2021
Catégorie
Bureaux

Office Building in Bucharest's city centre

ADNBA en tant que Architectes.

Through its volume and architectural language, Millo Office Building aims to integrate organically within the urban setting adjacent to Victoriei Boulevard. The architecture of the facade proposes a simple, rational language in tune with the office programme, which could also be read as a contemporary assimilation of some Art Deco elements inspired by the iconic Telephone Palace, the local equivalent of the American skyscraper. A series of details mark the horizontal and vertical registers, providing the facade with a certain depth and elegance. The project also employs decoration at the cornice, which, together with the terraced roof’s skylights, create an elaborate image.

Caption
Caption

The volume’s placement on the site leaves room for a public space and establishes the premises for a new connection between Millo and Campineanu streets near the plot. This connection comes as a continuation of the Oteteleseanu street and creates the opportunity for a new pedestrian flow. At the same time, the ground floor, taller than the other levels and featuring more public programming and a different treatment of the facade, inscribes the project within the architectural logic of the area and creates a dialogue with the street and the future urban square.

Caption
Caption

Going up from the sixth floor, the building steps back from the neighbouring blind wall of the Novotel building, making room for an ample terrace, and the gesture allows for the project to be read as a singular object. The top floor is part of the series of spaces dedicated to urban life, designed to accommodate a public function. The top floor terrace thus becomes an opportunity to contemplate the city from above.

Caption
Caption
Featured Projects
Latest Products
News