MDS Offices

MDS Offices

Architecte
SPECIMEN
Lieu
Ixelles, Belgium | View Map
Année du projet
2012
Catégorie
Bureaux
Valentin Bianchi

MDS Offices

SPECIMEN en tant que Architectes.

The vertical circulation organizes spaces. The program demanded spaces where they could meet clients (kitchen and dining area, meeting room, seating for the head of the agency) and have work areas in open rooms where each staff member has his own defined space. Plus, a real challenge was to create a link between the different floors. The staircase is a central element. It divides workspaces and community spaces and its shape fits the roof structure. Made of wood, the staircase is a multipurpose living space that blends naturally as a place for conversation, extra seating, and phone calls, as well as a means of passing between floors. The rest of the furniture has been developed to correspond with this kind of sprawling extension. Finally, the offices have been designed to take into account the need for everyone to find their own space within the open space. A main frame in multiplex forms is the skeleton of the clusters of work tables. The intention is to capture synergies while maintaining a certain distance between users. A new office area and meeting room now exist on the ground floor at the foot of the stairs.

Partagez ou ajoutez MDS Offices à vos collections
Crédits de projet
Architectes
Produits utilisés dans le cadre de ce projet
Fiche technique du produit

ÉlémentMarque
WashbasinDuravit
Armchair Vitra.
LampArtemide
FridgeSmeg
Fiche technique du produit
Washbasin
Lamp
Tolomeo Table lamp by Artemide
Fridge
FAB5RUJ | Mini fridge by Smeg
Casa Fly
prochain projet

Casa Fly

Maisons privées
Palma de Mallorca, Spain - Construction terminée in 2020
Voir le projet