MD Apartment

MD Apartment

Architecte
Bernardes Arquitetura
Lieu
São Paulo, State of São Paulo, Brazil | View Map
Année du projet
2015
Catégorie
Appartements
Ruy Teixeira

MD Apartment

Bernardes Arquitetura en tant que Architectes.

In the renovation project of this duplex apartment in São Paulo, the Bernardes Arquitetura team sought to create large and integrated spaces. The staircase, of a sculptural character, appears as the element of vertical circulation that connects the floors and has its presence revealed through the open gap in one of the walls of the room. The first floor has a navona travertine floor, the same stone that lines the staircase.

photo_credit Ruy Teixeira
Ruy Teixeira

The social space consists of the living room in two rooms, the dining room and the office. The living room incorporates the old balconies. At the limit of the guardrail, new frames and planters with small bushes are arranged. The furniture is designed by important names in Danish Design like Hans Wegner, Finn Juhl, Mogens Lassen and Jørgen Høvelskov. The artworks are by Brazilian artists Amílcar de Castro and Portinari.

photo_credit Ruy Teixeira
Ruy Teixeira

The office can be revealed through pivoting doors that allow it to be integrated into the social space. The walnut bookcase is designed by Bernardes Arquitetura and highlights the double height. The dining room, on the other hand, features a table for 16 seats – by Bernardes Arquitetura; chairs by Hans Wegner; and lamp by the Dutch brand Quasar.

photo_credit Ruy Teixeira
Ruy Teixeira

 

On the second floor, in addition to the master suite, three other suites make up the intimate sector. This floor has a floor in black cinnamon wood strips in different sizes. The master suite has the particularity of having views to the office due to its double height. The balcony/garden was incorporated into the suite and now with the bench in Corian designed by us.

photo_credit Ruy Teixeira
Ruy Teixeira

In this project, a palette of soft colors predominates that emphasizes the design of pieces specially selected in antique shops in São Paulo and New York. By eliminating excessive compartmentalization, the project attributes spatial fluidity to the apartment through the integration of different rooms, both physically and visually.

Location: São Paulo, SP
Built Area: 850 m²
Project Year: 2012
Conclusion Year: 2015

Architecture: Bernardes Arquitetura
Interior Design: Bernardes Arquitetura

Team: Thiago Bernardes, Dante Furlan, Camila Tariki, Antonia Bernardes, Maria Vittoria Oliveira, Marina Salles

Landscape Architecture: Cenário Paisagismo
Lighting Design: Studio ILuz

Photos: Ruy Teixeira

Featured Projects
Latest Products
News