Marc by Marc Jacobs Showroom

Marc by Marc Jacobs Showroom

Architecte
Jaklitsch Gardner Architects
Lieu
New York, United States
Catégorie
Salles d'exposition
Scott Frances

Marc by Marc Jacobs Showroom

Jaklitsch Gardner Architects en tant que Architectes.

The Marc by Marc Jacobs Showroom is housed within the Manhattan headquarters of global fashion house Marc Jacobs. The showroom is a reinvention of the client’s original space and addresses the challenge to maximize the use of daylight within the building’s deep floorplate, while simultaneously addressing the need for areas of relative privacy. The design solution employs a central curvilinear glass form as an organizing element of the space which is used to filter natural light while creating subtle visual screening to delineate the private zones.


The Marc by Marc Jacobs showroom is housed within a full floor of Marc Jacobs' Manhattan headquarters. With offices along the north perimeter, limited exposures from two south-facing windows and a large expanse with western exposure, the challenge was to maximize the use of daylight while creating meeting spaces of relative privacy and acoustical control. The design employs a curvilinear glass form as the central organizing element and opaque display fixtures arranged perpendicular to the west-facing windows. The shape of the glass enclosure responds to both the program as well as the structural conditions of the building. The glass is imprinted with a gradient frit to create a subtle visual screening that affords visual privacy for seated guests while providing standing visitors sweeping views of the full showroom.

Featured Projects
Latest Products
News